Facelift

Nooit gedacht dat ik dat nog eens mezelf zou laten opereren aan mijn gezicht, maar ik heb toch onlangs een facelift uit laten voeren. Met mijn bijna 50 jaar, bemerkte ik dat de elasticiteit van mijn huid minder werd. Een dusdanige verslapping, wat goed was te zien was, met name aan mijn kaaklijn. Kleine en grotere rimpels werden steeds dieper, ik was er een beetje klaar mee. Het heeft natuurlijk alles met de zwaartekracht te maken, we worden ouder en het bindweefsel wordt minder en de spieren slapper. Dat is mij allemaal bekend, maar ik was er nog niet aan toe.

De kliniek heeft mijn gezichtshuid bekeken en het leek de plastisch chirurg de moeite waard om de huid wat glad te trekken. De onderliggende spieren worden wat strakker gespannen en geven het gezicht weer een veel frisser aanzien.

Mijn ervaring

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een mini facelift. Het huidweefsel van de wangen en kaak worden met deze kleine facelift glad getrokken. Dit is allemaal goed te doen. De verslapping van mijn huid en spieren was nog niet in die staat, dat ik een volledige facelift moest ondergaan. De mini facelift is onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en ik mocht dezelfde dag weer naar huis. Na twee dagen mocht ik zelf het drukverband verwijderen en mezelf bewonderen. Ik ben superblij met het resultaat! De eerste week was wat lastig met eten en tanden poetsen. Na twee weken was ik weer helemaal de oude en na 4 weken ben ik weer volledig gaan sporten en werken.