ARK uitgelegd


ARK is een blockchain-platform dat zich richt op het vergroten van de acceptatie van cryptocurrency door een gebruiksvriendelijk platform te ontwikkelen dat praktische diensten omvat die consumenten kunnen gebruiken.

Daarnaast is het platform geschikt om snelle en veilige kerntechnologieën te bouwen die een ​​robuust en gedecentraliseerd ecosysteem mogelijk te maken.

Snelheid van transacties


Om dit alles mogelijk te maken en fijn te laten verlopen, is het van belang dat Ark transacties snel kunnen worden uitgevoerd. En dit is het geval bij Ark. Transacties kunnen, naar eigen zeggen, worden verwerkt binnen een bloktijd van 8 seconden. Dit is snel kunnen we je vertellen. Belangrijk hierbij is dat men dit weet vast te houden in de toekomst. Daar komt een stuk schaalbaarheid bij kijken.

Ark zou de transactiesnelheden moeten kunnen waarborgen, door niet belangrijke functies, door middel van SmartBridges, over te dragen aan één van de vele side chains. Ark maakt namelijk niet gebruik van enkel één blockchain, maar is onderverdeeld. Dit zorgt dat er niet enkel één blockchain wordt belast, wat bij Ethereum wel het geval is.

De toekomst van ARK

ARK probeert een van de belangrijkste problemen op te lossen in de cryptocurrency- en blockchain-ruimte, interoperabiliteit. Openbare blockchains en bijbehorende tokens worden veelal gezien als het volgende tijdperk van het internet.

Eén aspect verhindert dat dit het geval is, het vermogen voor blockchains om onderling via een ruilwaarde te communiceren. ARK’s gebruik van zijn SmartBridge-technologie kan een belangrijke stap zijn in het bereiken van een meer onderling verbonden blockchain-ecosysteem.

Bron: ARK Wallet