3 soorten begrafenisverzekeringen

Rouwbloemen Den Haag rouwbloem Den Haag

Uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering, verwijst naar een groep van producten die bedoeld zijn om de kosten na overlijden te betalen.

Veel mensen gebruiken begrafenisverzekeringen als een manier om ervoor te zorgen dat hun begrafenis geregeld en betaald is op voorhand, zodat de last niet wordt overgelaten aan hun families of begunstigden. Het kan ook worden gebruikt door ouders om begrafenis financiering voor hun kinderen te garanderen.

De gemiddelde kosten van een begrafenis zijn meer dan 6000 euro – maar dat omvat niet de kosten van een begraafplaats perceel, grafsteen, bloemen of overlijdensberichten. Dat alles kan het totaal op meer dan 10.000 euro duwen.

Cropped shot of a man and woman completing paperwork together at a desk

Drie soorten dekking voor begrafeniskosten

Er is geen standaard type begrafenisverzekering. De term “begrafenisverzekering” beschrijft elke verzekeringspolis of andere juridische overeenkomst gekocht met de bedoeling van het verstrekken van definitieve kosten na het overlijden. Het bedrag van de begrafenisverzekering hangt af van hoeveel u wilt dat de uiteindelijke kosten gaat bekostigen. De variaties variëren van traditionele levensverzekeringen tot polissen of overeenkomsten die alleen begrafeniskosten dekken:

  1. Begrafenisverzekering met familielid als begunstigd

Veel mensen die al traditionele levensverzekering hebben krijgen gewoon genoeg om begrafeniskosten op te nemen. Echter, als u geen levensverzekering heeft kunt een familielid als uw begunstigde noemen en uw begrafenis plan met hen bespreken.

  1. Begrafenisverzekering met begrafenisondernemer genoemd als begunstigde

Een uitvaartonderneming kan een kleine begrafenisverzekering met een contract voor begrafenisdiensten, met de eis dat de begrafenisondernemer de begunstigde is van de polis. Op deze manier betaalt u voor een deel of al uw begrafeniskosten met behulp van een begrafenisverzekering die u betaalt voor – en de overlijdensuitkering gaat uitsluitend naar het uitvaartcentrum – niet naar uw familie.

  1. Begrafenisverzekering met uitvaartcentrum

Een begrafenisverzekering heeft vaak betrekking op de begraafplaats, graf marker, kist of urn, balsemen of crematie, bloemen en begrafenis auto’s. Sommige beleidsregels specificeren mogelijk niet waarvoor het overlijdensuitkering kan worden gebruikt. In dat geval kan het geld worden gebruikt, maar de begunstigde beslist.